Odločili smo se posneti glasbeni spot! Po parih ponudbah smo premišljevali in se odločili posneti spot mladi vzahajojči (odlični) pevki Urški. Snemanje je potekalo v soboto od osmih zjutraj do petih popoldne. Pesem se imenuje "Kot Delček Neba" in traja 3:45. Počasi vidim kako je to pri profesionalnih snemanjih, ko eno minuto filma snemajo cel dan. Tudi to naše snemanje ni bilo profesionalno ampak je pa bilo najbolj profesionalno do sedaj in je bila odlična izkušnja.

Še posebej je cela situacija zanimiva saj nismo imeli nobene dodatne ekipe in smo vse delali popolnoma sami brez studijskih izkušenj. Samo misel kako naj bi to delovalo. Postavitev luči? Kaj? Kako? Oprema? Tisto kar smo najdli v omari in naša trusty kamera. Seveda, cel spot je bil splaniran v nulo preden smo šli snemat tako, da pri samem snemanju ni bilo nobenih problemov. Zato, ker bo cel spot narejen v CGI-u je vprašanje kako bojo posnetki izpadli in kako se bojo sploh naše ideje izpeljale kot smo si zamislili saj v tako velik projekt se še nismo spuščali. Deadline? 10 dni. Izpiti? V istem časovnem obdobju.

Danes je že tretji dan in zaenkrat montaža poteka brez večjih problemov. Tukaj je rezanje, ilustriranje, animiranje, programiranje, 2D compositing, ... delamo delo ene cele ekipe brez kakršnekoli opreme. Kakšen bo rezultat še ne vemo. Gremo proti toku in ne gledamo na to kar se lahko zgodi ampak kaj bo, če naredimo dobro delo. Sem rekel če? Ko. Ko...

See ya, don't wanna be ya.

Bookmark and Share


edit post

4 Reply to "Kot delček neba."

Anonymous on 04 junij, 2008 07:58

To mi deli fantje. Komi čakam. Set zglega čist hudo!

 

Adi on 11 junij, 2008 12:56

Zelo zanimivo fantje. Me prav zanima, kakšen bo končni izdelek. Izgleda zelo obetavno. Kolk pa ste dali za papir?

 

DSJ on 11 junij, 2008 21:43

Premiera spota bo verjetno konec tedna, v najslabšem slučaju začetek naslednjega tedna in to na TV Čarli. Potem pa se mogoče prikaže tudi na MTVju. Takoj po premieri bo spot objavljen tudi na tem blogu.
Za snemanje smo najeli studio z green screenom in zaradi vez plačali okoli 100 ojrov.

 

MDavor on 12 junij, 2008 13:03

huda deklica :D

Am am dečki svaka čast. Samo da bo iz tega nekaj. Ful me zanjima kaj se bo zgodilo... :D jihaaaa