Vsega je Kriva Nina. 1

02:31 by , under

Ogledal sem si amaterski/pol profesionalni, ne vem točno pod kaj spada film - Vsega je Kriva Nina. Na spletni strani sem prebral vse kar se je dalo o filmu, vključno z ogledom trailerja. Trailer me je razočaral, ker je pač tak kak je in ni nč pokazal kar bi mogu. Zakaj so že trailerji? Ok, nek beg, žvaljenje, žogca v jajca, slačenje, fajt, policija. Torej to vse lahko pričakujem. Ok. Če pa hočem vedet o čem se gre bom mogu prebrat opis(?). Vseen, trailer zgleda kot, da je glasbeni spot katerega že itak majo. No, na stran s tem...

V prvi sceni sem opazil, da je zvok digitalno dodan. Koraki. Pa še to vem iz kod je pobrano. Težko je gledat filme zadnje čase odkar sm tok v tem, ker vse gledam iz making of perspektive. Uglavnem, vem kako je. Drugo kar opazim je to, da so vsi glasovi voiceoverji. Torej, VSI glasovi in VSI zvoki so naknadno dodani v post produkciji. Počutil sem se kot, da gledam slovenski film sinhroniziran v slovenščini. Verjetno obstaja dober razlog za to odločitev, ker me je to najbolj zmotilo od vsega.

Avtorji pravijo, da je film brez drog, streljanja in seksa. Pošteno. In je res. Razen drog. Kar je škoda, ker bi lahko to komot bila enostavna komedija brez drog. Prav zaradi tega cela zgodba nima smisla. En, tako rekoč, južnjak (Ahmed), prileti s privatnim letalom v mesto. Ima kovček poln denarja. Pridobil ga je tako, da je oropal banko. Se pravi resen človek, ki lahko naredi sranje. Nato se dobi s kr enim tipom sred kr enga gozda in kupi drogo, ki je u bistvu sladkor v prahu. Kovček z denarjem slučajno pridobi glavna igralka (Nina) in nato cel film, Ahmed, ki je oropal banko in priletel s privatnim letalom nerodno spoznava in se druži z Nino tako, da bi ji lahko, brez njenega znanja ukradel kovček nazaj. Med tem je pa polno šaljivih situacij med Ahmedom in njegovim partnerjem Dariom. Tuki je še veliko drugih lukenj ampak ne bi spušču spoilerjev. Čefur je glavni humorist tudi tukaj kot je v podobnem filmu Tu pa Tam (kovček poln denarja katerega ima glavna igralka, droga, čefur...).

Pohvalit morm ene par for pri katerih sem se nasmejal in morm priznat, da me južnjaški dialog vseeno nasmeje čeprav v seb globoko verjamem, da se TUDI brez tega lahko naredi dobra komedija oz. da to pač ni glavna stvar kera je v filmu smešna. Prav tako bi pohvalu igralne sposobnosti Ahmeda in Darija oz. Danijela in Darijana. Vsekakor čestitam, da je film sploh narejen in, da so se sploh odločili narediti komedijo namesto resne drame kerih je tuki itak preveč. V bistvu so edini filmi tukaj takšni.

Bookmark and Share


edit post

1 Reply to "Vsega je Kriva Nina."

Unknown on 24 maj, 2009 21:42

En kratek odgovor, da ne bo prišlo do nesporazumov:

Vse zvoke smo posneli naknadno na terenu in iz nikjer niso bili skopirani ali ukradeni.
Kot smo na spletni strani napisali, v filmu ni trdih drog, kar je očitna razlika.
Pravi napovednik za film še pride, bolj smo se osredotočili na izdelavo in dokončanje filma.

Predvidevamo, da ste si film ogledali na Vrhniki, kjer je bil zaradi omejitev dvorane zvok v parterju preglasen. Kar pa nadsinhroniziranim filmom ne paše. Žal Cankarjev dom ni prava kino dvorana.

Film niti malo ni podoben Tu pa tam - mnenje, ki ga je izrazilo vsaj 500 drugih gledalcev.
Še malo tehničnih podrobnosti: Scenarij je bil pisan 2001, mnogo pred prej omenjenim filmom, tako da kakšne podobnosti niso vezane na ta film.

Scenarij je bil pisan v okolju, kjer je prisotnih veliko "južnjakov". Zgodbo je napisal "južnjak". Veliko ljudem pa je bil vseeno všeč tudi "nejužnjaško" obarvan humor v filmu.

Ja, čist mimogrede bi povedali, da je film po obstoječih standardih "no-budget". Snemali smo ga sami mladi z lastnimi sredstvi - zapravili smo nekaj več kot 25.000 eur.

Hvala pa vseeno za vaše mnenje.