Zadnje čase vse bolj srečujem uporabna orodja in strani, kere uporabljam vsakodnevno...

Najprej bi omenil Facebook in Twitter. O Facebooku je kakršnakoli beseda odveč saj vsi poznamo za kaj gre. O Twitterju sem pa tudi že parkrat pisal.

Sledijo radiji in sicer že par let zaporedoma uporabljam Last.fm, ki je pred kratkim ratal plačljiv. Zadeva deluje tako, da shranjuje informacije o tem kar poslušaš na računalniku in ti potem predlaga kar bi ti bilo všeč. Lahko si pa tudi sam zbereš kaj boš poslušal glede na bend al žanr al karkol. Kot pravim, zadeva je ratala plačljiva in sicer 2,20€ na mesec kar ni nič ampak vseeno. Obstaja alternativa po imenu Jango. Zapomne si vse kar poslušaš, poslušaš lahko kar ti paše in si lahko ustvariš svojo postajo. Nisem pa prepričan, če obstaja možnost shranjevanja informacij o tem kar poslušaš na kompu oz. Winampu, Media Playerju al iTunesih (...) . Obstajajo tudi spletni jukeboxi pri katerih lahko zbiraš sam komade in jih sestavljaš v lastno playlisto. Izdvajam GrooveShark.

Delicious je stran na keri lahko shranjuješ vse svoje zaznamke oz. bookmarkse in jih posledično maš kamorkoli greš. Sistem Deliciousa lahko vgradiš v brskalnik in kadarkol shraniš kakšno stran v brskalniku se shrani tudi v tvoj Delicious account. Kerkol bookmark lahko shraniš kot privat ali javno. Torej lahko deliš svoje bookmarkse s komerkol tako, da daš link do svojga accounta al pa lahko daš v blog, Facebook, kamorkol. Najlažje, da dam kr link do help strani kje je vse razloženo.

Če nekam greš in bi rad šou na messenger je še najboljša varijanta Meebo. Meebo je skup vseh messengerjev v enem in to vse prek brskalnika. Torej ni treba nč inštalirat al iskat programe po tujem računalniku. Enostavno. Meebo.com, username pa password in to je to.

Nč drugega se ne spomnem v tem trenutku. Nadaljujem drugič.

Bookmark and Share


edit post

0 Reply to "Uporabne spletne strani."